Кошница (0.00 лв)
Поръчка
share article on facebook share article on twitter share article on google+
logo


Вегетарианец или пък веган? Постиш? Пробвай D’free – растително сирене с изобилие от живи пробиотици



Вегетарианец или пък веган? Постиш? Пробвай D’free – растително сирене с изобилие от живи пробиотици

Опитахте ли най-новото попълнение в секцията без лактоза на магазин Био спот?

Това са продуктите D'free - ферментирали ядкови храни! Te се състоят от само няколко съставки и съдържат най-добре документираните бифидо бактерии в света, BB-12®.

D’free носят идеята за чистата храна, разнообразното хранене и устойчивото производство. Заповядайте при нас, за да се убедите в качествата им! Очакваме ви в Бургас, ул. "Св. св. Кирил и Методий" 14.

Какво представлява закваската на D’free Bifidobacterium BB-12®?

Пробиотичните бактерии прибавят чрез ферментация нови полезни качества към изходните продукти и ги превръщат във функционална, жива храна. Жизнената им дейност е неделима част от обмяната в човешкия организъм и е от определящо значение за здравето и благополучието му.
Най-популярни и най-използвани са лактобацилите и бифидобактериите, а безспорното първенство държи един от щамовете на бифидо – Bifidobacterium BB-12®. В посветената му научна литература ще го срещнеш и като Bifidobacterium animalis subsp. lactis.
  • Тези приятелски, добри бактерии успяват да преминат без особени последици през неблагоприятната среда в стомаха, която се оказва препятствие за множество пробиотични видове;
  • понасят добре концентрацията на соли и жлъчна киселина в тънките черва;
  • закрепват се отлично за слузестата чревна лигавица, дори след току-що прекарана инфекция с ротавируси и бързо я колонизират;
  • потискат развитието на патогенните и условно-патогенните бактерии както с произвежданите антибактериални вещества, така и като ги изместват от местата за колонизиране;
  • укрепват и заздравяват самата чревна лигавица и защитните ѝ свойства.


Защо BB-12® се използва за направа на растителното сирене D’free?

Пробиотичните млечно-кисели бактерии BB-12® се използват в хранителната промишленост от 1984-1985 година насам. Те са част от колекцията бактерии на датската компания Chr. Hansen, която е световен лидер в производството на закваски.

Поради широката си употреба щамът е обект на над 370 изследвания и поне половината от тях са посветени на влиянието на приятелските бактерии BB-12® конкретно върху човешкия организъм. През 2010 година е обявено пълното секвениране на генома им.

Отлично проучено е приложението им както при възрастните и децата, така и при новородените – много адаптирани млека на водещи производители дължат добрите си качества и на Bifidobacterium animalis subsp. Lactis, BB-12®. При това няма данни за странични ефекти, което кара авторитетни организации като FDA (Агенция по храните и лекарствата – САЩ) и EFSA (Европейският орган за безопасност на храните) да обявят щама за общопризнато безопасен.

Както вече казахме, BB-12® са най-добре изследваните и документирани бифидо бактерии в света. Няма да скрием, това повлия много на решението ни да ги включим в рецептата на D’free. Тези прилични на пръчици бактерии облагородяват вкуса на храната, оцеляват успешно във ферментиралото сирене и след това в твоя организъм. Добавянето на BB-12® към закваската на ядково сирене D’free го прави по-лесно за усвояване и по-полезно за организма.

Какви допълнителни предимства осигурява BB-12® на ядковото сирене D’free

Добре узрялото ядково сирене от кашу дарява на организма ти множество жизнеспособни добри бактерии. Те преминават през агресивната среда на стомаха и колонизират червата. Дейността им (самостоятелно или в синхрон с другите пробиотици) може да подкрепи здравето ти в различни аспекти. Сред тях са:
  • нормализиране на храносмилането и намаляване на вероятността от стомашно-чревни разстройства; при вече налични разстройства съкращава продължителността им – даже при такива, предизвикани от антибиотици;
  • потискане на патогенните и условно-патогенните бактерии, с което помагат за стабилизирането на колониите на други видове добри бактерии в стомашно-чревния тракт и възстановяването на микробиома;
  • подкрепяне на имунната система и намаляване на заболяванията на горните дихателни пътища, скъсяване на продължителността и тежестта им;
  • облекчаване на раздразнената кожа.


За кого е предназначено сиренето от кашу, заквасено с BB-12®?

Накратко – то е полезно за всички.

Обърни внимание, че ползите от присъствието на бифидо бактериите BB-12® в организма се проявяват както при възрастни, така и при деца – при цялото семейство.

Когато искаш да се храниш разнообразно, пълноценно и здравословно – включи D’free в менюто си.

Ако лактозата ти причинява дискомфорт, сиренето от кашу ще обогати твоята dairy-free диета.

Имаш проблеми със стомаха и червата? Осигури си милиарди живи приятелски бифидо бактерии BB-12® с нашето деликатесно веган сирене, зряло поне 15 дни.

Боледуваш често от настинки и респираторни инфекции? Помогни на имунната си система, докато сладко си похапваш ядков специалитет.

Вегетарианец си, или пък веган? Постиш? Не пропускай D’free – растително сирене с изобилие от живи пробиотици.

Храна Събота, 16 Ное 2019 Admin

share article on facebook share article on twitter share article on google+ share article on tumblr share article on blogger share article on reddit

Нашите магазини

Био Магазин Бургас
ул. Св.св. Кирил и Методий 14
Пон-Пет: 08:00 - 19:00, Съб-Нед: 10:00-18:00
+359 889 616 659

L’erbolario Бургас
ул. Силистра 2, Бургас
Пон-Нед: 09:30-20:00, обедна почивка 14:00-14:30
+359 884 049 744





www.lerbolario.biospot.bg
Официален онлайн магазин
на L'erbolario Бургас
-5% при покупка онлайн

Доставка

Стойност на покупката Цена
<= 50 лв 3.00 лв
> 50 лв Безплатно!
Политика за поверителност