Както и Кико, Кинори също има много специфичен цвят. Този нов продукт съдържа червена киноа (30%), бланширан ориз, натрошен нахут (белтъчините в киноа се допълват отлично с тези в растенията от сем. Бобови) и сусам (за аромат). 15 минути са достатъчни за приготвянето на тази смес с прекрасна въздушна консистенция.
Опаковка: 500гр.
Състав: червена киноа* 30%, бяла киноа*, бланширан дълъг пълнозърнест ориз*, натрошен нахут* и сусам*
*от контролирани биологични региони
Енергийна стойност за 100 гр.: Енергийност 1680kJ( 398 kcal )
Белтъци 14,1 гр.
Мазнини 10,8 гр.
Въглехидрати 61,2 гр.
Производител: Euro-Nat, ZA La Boissonnette, Боливия
Сертификат: F-32600
Научете повече за киноата:
Киноата – царицата на зърнените култури
Рецепта: Кинори с кисело зеле
250 гр. Кинори примеал, 1/2 буркан кисело зеле, 2 тиквички, 200 гр. спанак, 1/2 гл. лук. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган в зехтин и малко куркума и гарам масала. Прибавете нарязаните на кубчета тиквички и задушете за 10 мин. Прибавете кинорито и 2 ч. вода. Прибавете киселото зеле 2 мин. преди да свалите от огъня, както и 1-2 щипки хималайска сол и червен пипер.