Кошница (0.00 лв)
Поръчка
share article on facebook share article on twitter share article on google+
logo


Лимонов кейк БЕЗ ГЛУТЕН



Необходими продукти:

¼ чаша и 2ч.л. студена вода (75 мл)
1 чаша и 2 ½ ч.л. царевица брашно (150 гр)
⅓ чаша и 3 ч.л оризово брашно (76 гр)
⅓ чаша и 2 ч.л. Orgran заместител на глутен (66 гр)
½ чаша пудра захар
½ чаена лъжичка сол (2 гр)
4 пресни яйца
1 ч.л. лимонова есенция
1 ч.л сода бикарбонат (6 гр)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 170 ° С (340 ° F) .
Пригответе тавичка за кейк и леко намазнете с растителна мазнина
Разбийте яйчните жълтъци, ¼ чаша захар и лимоновата есенция, докато се разбият добре.
Разбийте белтъка в отделна купа, докато станат на пухкав крем, добавете постепенно останалата захар и разбивайте,докато се смесят съставките.
Комбинирайте двете смеси заедно.
Смесете всички сухи съставки в отделна купа.
Добавете течната смес към сухи съставки, добавете студената вода и рабърквайте, до получаване на гладка смес.
Изсипете в намазнената тавичка.
Печете за около 20 минути и след това намалете температурата на 160 ° C (320 ° F) и печете в продължение на още 20 минути, докато кейка се опече.
Охладете и сервирайте.
share article on facebook share article on twitter share article on google+ share article on tumblr share article on blogger share article on reddit

Нашите магазини

Био Магазин Бургас
ул. Сливница 2, до Триата
Пон-Нед: 09:00-20:00
+359 889 616 659

L’erbolario Бургас
ул. Силистра 2, Бургас
Пон-Нед: 09:00-20:00
+359 884 049 744





www.lerbolario.biospot.bg
Официален онлайн магазин
на L'erbolario Бургас
-5% при покупка онлайн

Доставка

Стойност на покупката Цена
<= 50 лв 3.00 лв
> 50 лв Безплатно!