Кошница (0.00 лв)
Поръчка
share article on facebook share article on twitter share article on google+
logo


Безглутенов тиквеник с оризови кори



Необходими продукти:

1 пакет оризови кори GRAM за КИЛОGRAM
500 г тиква
100 г стафиди
100 сурови орехи
2 с. л. масло
2 с. л. канела
Мляко или вода
Кленов сироп или мед

Начин на приготвяне:

Настържете тиквата и я сложете в тенджера заедно със стафидите, орехите, канелата и малко мляко или вода. Добавете маслото и оставете на тих огън да се задуши, като разбърквате. При нужда може да се добави още течност. След около 15 мин. Тиквата ще е омекнала.

Изберете подходяща тавичка. Вземете една кора, намокрете я за две секунди, добавете от плънката. Навийте корите във формата на охлюв и подредете в тавата.

Изпечете на 160 – 170 градуса до готовност. Горе-долу около 20 мин до зачервяване.

След като се изпече, тиквеника може да се завие с кърпа ако искате да стане мек, а не хрупкав.

Полейте със сироп от мед, кленов сироп или друг подсладител, нарежете на парчета и сервирайте.

По желание тиквеникът може да се декорира с пудра захар.


share article on facebook share article on twitter share article on google+ share article on tumblr share article on blogger share article on reddit

Доставка

Стойност на покупката Цена
до 50 лв 4.00 лв
над 50 лв Безплатно!

Цените в таблицата важат за доставка до офис на Спиди. При желание за доставка до точен адрес, към цената се начислява 2.50 лв.

Контакти

магазин БиоСпот
ул. Св.св. Кирил и Методий 14
Бургас, България
тел.: +359 889 616 659
ел. поща: shop@biospot.bg

Работно време

Понеделник-Петък: 9:00-19:00
Събота: 10:00-18:00
Неделя: почивен ден

Политика за поверителност