
За печене във фурна 190°С/с вентилатор 170°С/фурна на газ степен 5
Продукти: 225г безглутеново брашно с набухватели, 35г брашно от нахут, 2 с.л. какао, 225г захар, 150мл олио, 1 банан-смачкан на пюре, 1½ ч.л. екстракт ванилия, 150мл вода.
Пълнеж: 100г масло или веган масло, 75г пудра захар, 1½ с.л. какао.
Глазура: 75г пудра захар, 1 с.л. какао, 1 с.л. йогурт или веган йогурт.
Начин на приготвяне:
1. Пресейте двете брашна и какаото в купа и разбъркайте добре.
2. Разбийте захарта, олиото и банановото пюре в гладка смес. Добавете водата и ванилията и разбъркайте.
3. Добавете микса от брашна в сместа.
4. Разделете сместа на две части върху пергаментова хартия и печете в кръгла форма с размери 20см.
5. Печете в предварително загрята фурна 35-40 минути.
6. Извадете блатовете и оставете да изстинат.
7. Междувременно направете крем от маслото, пудрата захар и какаото.
8. Намажете пълнежа върху единия пандишпан и поставете другия отгоре.
9. За да направите глазурата, разбъркайте пудрата захар и какаото, добавете йогурта и разбийте добре.
10. Намажете тортата добре отгоре и отстрани.