Кошница (0.00 лв)
Поръчка
share article on facebook share article on twitter share article on google+
logo


Пълнозърнест хляб със слънчоглед



Необходими продукти: 200г брашно от теф, 200г пълнозърнесто оризово брашно, 100г брашно от елда, 50 слънчогледово семе за тестото, 25г слънчогледово семе за поръсване, 1ч.л. гума гуар (10г), 1 ч.л. сол (10г), 1 пакетче суха мая или 25г прясна мая, 450 мл вода.
Начин на приготвяне: Смесете добре сухите съставки. Добавете водата и размесете с ръчен миксер до образуване на кремообразна текстура. Изсипете в намазнена тава. Разстелете сместа по повърхността на тавата с влажна шпатула, поръсете със слънчогледово семе, покрийте и оставете да втаса 30-60 минути. Загрейте фурната на 225°С. Тестото трябва да се е повдигнало до 1,5 см по ръба на тавата. Сложете хляба на средния рафт на фурната заедно с чаша вряла вода. След 10 минути печене намалете температурата до 200°С. Печете общо 50-60 минути. След кратко охлаждане извадете хляба от тавата и оставете да се охлади напълно преди нарязване.
share article on facebook share article on twitter share article on google+ share article on tumblr share article on blogger share article on reddit

Доставка

Стойност на покупката Цена
до 50 лв 4.00 лв
над 50 лв Безплатно!

Цените в таблицата важат за доставка до офис на Спиди. При желание за доставка до точен адрес, към цената се начислява 2.50 лв.

Контакти

магазин БиоСпот
ул. Св.св. Кирил и Методий 14
Бургас, България
тел.: +359 889 616 659
ел. поща: shop@biospot.bg

Работно време

Понеделник-Петък: 9:00-19:00
Събота: 10:00-18:00
Неделя: почивен ден

Политика за поверителност