
Необходими продукти: 200г брашно от теф, 200г пълнозърнесто оризово брашно, 100г брашно от елда, 50 слънчогледово семе за тестото, 25г слънчогледово семе за поръсване, 1ч.л. гума гуар (10г), 1 ч.л. сол (10г), 1 пакетче суха мая или 25г прясна мая, 450 мл вода.
Начин на приготвяне: Смесете добре сухите съставки. Добавете водата и размесете с ръчен миксер до образуване на кремообразна текстура. Изсипете в намазнена тава. Разстелете сместа по повърхността на тавата с влажна шпатула, поръсете със слънчогледово семе, покрийте и оставете да втаса 30-60 минути. Загрейте фурната на 225°С. Тестото трябва да се е повдигнало до 1,5 см по ръба на тавата. Сложете хляба на средния рафт на фурната заедно с чаша вряла вода. След 10 минути печене намалете температурата до 200°С. Печете общо 50-60 минути. След кратко охлаждане извадете хляба от тавата и оставете да се охлади напълно преди нарязване.